Količina:

0


Znesek:

0,00

Pot k sejmišču 30
1231 Ljubljana-Črnuče
T: 01 563 40 50
E: info@torna.si

Pogoji poslovanja

S splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine se določajo pogoji nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Metalka zastopstva Torna d.o.o., Pot k sejmišču 30, 1231 Lj-Črnuče (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletna prodajalna deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne prodajalne je brezplačna. Kupec lahko izbere in naroči izdelke ter jih uvrsti v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo kupec naročilo odda.


Osebni podatki ponudnika:

Naziv: Metalka Zastopstva Torna d.o.o.
Naslov: Pot k Sejmišču 30, 1231 Lj-Črnuče
E-pošta: info@metalka-torna.si
Telefon: (01) 563 40 50
Fax: (01) 563 40 55
Identifikacijska št. za DDV: SI42804477
Matična številka: 5555973
SRG: 1/5510/00
Osnovni kapital: 292.105,00 EUR
Banke in poslovni računi: NLB Ljubljana, št. 02923-0010258084

Registracija uporabnika

Za izvedbo naročila je potrebna registracija uporabnika. Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Postopek registracije je enostaven in ga opravite tako, da kliknete na zeleno ključavnico desno zgoraj in sledite navodilom:
•        izpolnite polja v okencih in pritisnite na gumb "Registriraj me"
•        po elektronski pošti boste prejeli geslo, ki ga uporabljate pri vsaki naslednji prijavi (geslo lahko kadarkoli tudi spremenite)
•        ko ste v spletni trgovini prijavljeni, se desno zgoraj izpiše vaše uporabniško ime, ključavnica pa se obarva rdeče.
•        Če geslo že imate, potem se prijavite in lahko pričnete z nakupom. •        Če ste geslo pozabili, uporabite možnost Ste pozabili geslo?.

Pomembno: V primeru, da e-pošte z geslom ne prejmete v nekaj minutah, preverite mapo "Spam/Vsiljena pošta/Nezaželena pošta".

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
•        Osebni prevzem na naslovu podjetja Metalka zastopstva Torna d.o.o.

•        Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. stroške nakazila v višini 1% vrednosti odkupnine oz. najmanj 0,96€ (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.

•        Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja Metalka zastopstva Torna d.o.o.

NASVET: Pri plačilu po predračunu se izognete strošku vplačnine (1% od vrednosti odkupnine oz. najmanj 0,96€), ki ga zaračuna Pošta Slovenije, ko plačate odkupnino po povzetju.

Časi in načini dostave

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12h bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 12h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije ali DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cene v spletni prodajalni

Vse navedene cene izdelkov so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ko kupec naročilo v spletni trgovini potrdi, zanj veljajo objavljene cene v času naročila. V spletni prodajalni so navedene cene kot redne cene izdelkov in posebne akcijske cene. Cene so v spletni prodajalni primerno označene in veljajo za vse kupce.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Stroški dostave

Stroški pošiljanja se obračunavajo v skladu z veljavnim cenikom Pošte Slovenije.
Pošta Slovenije vam pri plačilu pošiljke po povzetju zaračuna strošek vplačnine v višini 1% vrednosti odkupnine oz. najmanj 0,96€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.
Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije. Za pošiljanje izdelkov v tujino velja aktualni cenik Pošte Slovenije za mednarodni promet.

Nakup

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb "Dodaj". Desno zgoraj v nakupovalnem vozičku se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, kliknite na nakupovalni voziček ter nato na rdeče obarvan "minus" pod nazivom izdelka, če pa želite količino povečati, kliknite na zeleno obarvan "plus".

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na nakupovalni voziček ter gumbom "Na blagajno". Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:
•        korak - pregled naročila
•        korak - način plačila in naslov za dostavo; če se slednji razlikuje od navedenega kliknite na gumb "Uredi"
•        korak - način dostave
•        korak - povzetek nakupa; na tem koraku lahko preverite pravilnost vseh podatkov
•        korak - naročilo oddano.
Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku ene ure po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnik blaga. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
S klikom na gumb "Potrdi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

Zgodovina nakupov

V primeru, da želite vpogled v zgodovino nakupov, se prijavite v spletno trgovino in desno zgoraj kliknite na "Moj profil". Zgodovino vaših dosedanjih nakupov najdete pod zavihkom "Moji nakupi".

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@metalka-torna.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.
Kupec mora blago vrniti na naslov:

Metalka Zastopstva Torna d.o.o.
Pot k sejmišču 30
1231 Ljubljana-Črnuče

Varnost in pravica do zasebnosti

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne prodajalne, podjetje Metalka zastopstva Torna d.o.o. uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Podjetje Metalka zastopstva Torna d.o.o. podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrivala tretjim osebam, temveč jih bo koristila le v namene izpolnitve naročila, informiranje o ponudbi in novostih. Podatke strank hranimo trajno in jih uporabljamo v trajno rabo, če stranka ne zahteva drugače. V primeru "vdora" v bazo oz. v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za posledice. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Garancija

Vsi izdelki v prodaji v spletni trgovini imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na nas. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija praviloma ne velja za potrošni material. Garancija se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku, bodo na servisu odpravili brezplačno. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.
Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:
•        neupoštevanje navodil za uporabo,
•        popravilo, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
•        vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
•        malomarno ravnanje z izdelkom,
•        poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
•        nepravilna vgradnja aparature ali izdelka,
V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na info@metalka-torna.si
Za vse izdelke blagovne znamke Damixa iz sklopa armatur velja 2 - letna garancija v Sloveniji.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@metalka-torna.si ali po klasični pošti na naslov:
Metalka Zastopstva Torna d.o.o.
Pot k sejmišču 30
1231 Ljubljana-Črnuče
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

Piškotki

O piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani, se lahko podrobneje seznanite tukaj: Politika uporabe piškotkov