Količina:

0


Znesek:

0,00

Pot k sejmišču 30
1231 Ljubljana-Črnuče
T: 01 563 40 50
E: info@torna.si

Water Managment System FM Mattsson

Sistem, ki poskrbi, da vse teče gladko! Povežite pametne armature s sistemom WMS za nemoteno delovanje in preskrbo s pitno vodo.

FM Mattsson tronic sistem komunicira s katerimkoli računalnikom ali mobilno napravo. Sistem je vgrajen v ''Tronic'' pipah, najbolj se izkaže njegova uporabnost v večjih javnih prostorih. Dostop do stanja ter nastavitev pipe je izjemno enostaven, v primeru morebitnih okvar ali napak, pa ste na to opozorjeni prek telefona ali računalnika.


Sama inštalacija armature ali prhe se v ničemer ne razlikuje od klasične, potrebna je le namestitev baterije ali adapterja. Armature normalno delujejo, ne glede na to, ali so povezane  s sistemom ali ne.


Na računalniku ali drugi napravi lahko armature povezane v sistem, razdelimo v različne skupine, na primer po nadstropjih, sobah in podobno. Ko so vsi podatki vneseni, prejmete spominsko kartico , ki jo morate namestiti v brezžični oddajnik, oddaljen do 30 metrov od naprav, ki jih želite povezati.


Ko so naprave povezane v sistem, lahko prek portala dostopamo do informacij, kot so poraba, temperatura vode, stanje baterije,  alarmi in podobno ter upravljamo nastavitve, na primer intervale samodejnega splakovanja.
Kako pa se sistem obnese v praksi, predvsem iz vidika zmanjšane porabe energije in vode?
V spodnji tabeli preverite povzetek izsledkov študij, ki so ju v lanskem telu opravili na Danskem, natančneje v vrtcu Cirklen in v bolnišnici Herlev. Analizi kažeta na bistveno zmanjšano porabo vode ter relativno hiter povratek investicije.

VRTEC CIRKLEN BOLNIŠNICA HERLEV
velikost 150 otrok, 80 armatur 150 000 pacientov letno, 4600 armatur
testno obdobje 2 x 40 dni 2 x 2 meseca
povprečna letna poraba vode 1800 m3 (povprečen letni strošek 13 300 eur) 150 000 m3 (povprečen letni strošek 871 000 eur)
odstotek zmanjšanja porabe vode 32 % 37 %
odstotek zmanjšanja porabe tople vode 40 % 63 %
pričakovan letni prihranek 6116 eur 644 000 eur (140 eur na armaturo ali prho)
pričakovan povratek investicije 2 leti 13 mesecev


 


Za bolj podrobne informacije glede sistema Water Management System FM Mattsson, nas kontaktirajte.